Berkenye Hűtőház

Fagyasztott gyümölcsök
Berkenye Hűtőház
Ahol mindenféleképpen gyümölcsöt talál.
Berkenye Hűtőház
Ahol mindenféleképpen gyümölcsöt talál.
Berkenye Hűtőház
Ahol mindenféleképpen gyümölcsöt talál.

Cégünkről

A kezdetekben 300 tonna kapacitású hűtőházat Berkenye Faluszövetkezet építette 1992-ben a helyben megtermelt málnára, feketeszederre és ribizlire alapozva. A bogyós gyümölcsök iránti kereslet növekedésével a tárolási lehetőségeket folyamatosan bővítettük, így jelenleg 1100 tonna fagyasztott áru raktározása biztosított. A tárolás a legkorszerűbb palettás (polcos), illetve rakoncás rendszerben történik.

A gyümölcsöket részben saját ültetvényeinkről, részben helyi-és hazai termelőktől vásároljuk fel.
Nógrád megyében a sajátos éghajlati klímára alapozva több évtizedes múlttal rendelkezik a bogyós gyümölcsök termelése. Cégünk egyik legnagyobb friss gyümölcs beszállítója a Nógrád Tész Kft., ami jelenleg kb. 800 termelőt integrál. A termőföldeken folyamatosan ellenőrzött bio és konvencionális termelés folyik.

A frissen szüretelt gyümölcsöket rövid időn belül szállítjuk a hűtőházba és fagyasztjuk le annak érdekében, hogy a gyorsfagyasztott gyümölcs megőrizze teljes tápértékét, magas ásványi- és vitamin tartalmát. Fagyasztási rendszerünk kétféle: fluidágyas, illetve a hagyományos hűtőkamrás.

A feldolgozás folyamata a legkorszerűbb, európai minőségi elvárásoknak is megfelelő üzemünkben történik. 2009-ben új feldolgozási vonal került megépítésre, amely lehetővé teszi a csonthéjas gyümölcsök (meggy, szilva, sárgabarack) teljesen automatikus tisztítását, magozását, fluidágyas fagyasztását, csomagolását.

A feldolgozási technológia fejlesztésének része a Sortex gyártású, optikai elven alapuló válogatógép, amely kiváló minőségű, gyorsfagyasztott késztermékek előállítását biztosítja.

Hűtőipari szolgáltatásaink:

  • - bogyós gyümölcsök tisztítása, válogatása Sortex

    optikai válogatógéppel, fagyasztása, csomagolása

  • - csonthéjas gyümölcsök tisztítása, magozása,

    fagyasztása, csomagolása

  • - bérfagyasztás
  • - bértárolás